Historien, so far...
Her er vi ved min pure barndom, det er min farbror der leger med mig og se nederst i billedet - jo sandelig er det et tog, så vidt jeg husker var lokomotivet sølvgråt med røde hjul.

I 1960'erne kører jeg i skala HO, min far ville helst have at jeg fik et tog der ligner et tog, så det blev Fleischmann, den gang havde märklin jo 3 skinner, senere i 60'erne skiftes til TT, jeg har ikke billeder herfra, men kort efter skifter jeg til den nye skala: N.

 

 

Den pure barndom

 

I 1970 flytter jeg hjemmefra og livet tager en retning hvor modeljenbane flytter lidt ned af interesse skalaen, men...

I 1970'erne anskaffer jeg en større brugt Märklin bane og hermed er modeljernbanen tilbage i mit liv igen.

Senere i 1970'erne bliver denne Märklin bane skiftet ud med en modeljernbane i skala N og efter en flytning bliver banen udbygget til "rundt langs væggen" bane, der er 5 stationer og mulighed for at indtil 5 (fem) mand kan køre på een gang.

Billedet her til venstre viser, venstre side af N anlægget.

Det er i denne periode jeg bliver opmærksom på muligheden med at køre efter køreplan og metoderne til opbygning af en køreplan, her var Bruce A. Chubb's bog: "How to operate your modelrailroad", en stor inspirationskilde, så stor at bogen hjemkøbes fra USA,  den står nu på min egen hylde.

Anlæg i skala NMen, tiden står jo ikke stille, jeg oplevede det besynderlige, at anlægget blev for stort, det var vanskeligt at betjene det selv, - så jeg skiftede til en større skala, nemlig igen til HO - 2 leder jævnstrøm.

De følgende billeder er fra dette HO anlæg, som der blev bygget på, indtil jeg/vi igen flyttede, ja og herefter kom jeg aldrig igang med HO igen.

Jo, du ser rigtigt - kommandoposten er udstyret med et "rigtigt gående ur".
Her ses "flaskeskylleriet".

Efter at have set en reklame i "Banen" i slutningen af 1990'erne, besøgte jeg i 1997 "SVEVA" og her var jeg solgt på stedet, jeg blev smittet med den alvorlige "LGB-itis" og fik modeljernbane i stor størrelse, denne bane bygges der på udendørs.

 

H0 banen blev realiseret (solgt) og nu handlede det om LGB.

 

 

 

3 billeder fra det tidligere HO anlæg

 

   
I 2018 kaldte H0 skalaen igen på mig, og efter at ha' byggemodnet et værelse i huste, ja så er jeg igen i gang med at opbygge et H0 anlæg - indendørs, LGB om sommeren udendørs og H0 om vinteren indendørs.
 

Her er jeg i gang med den første planlægning og prøveoplægning